2010. december 22., szerda

Diós bejgli és zserbó

Bár nem vagyok nagy bejgli evő ez ízlik, mert nem száraz, na meg hamar, kis koszolással megvolt.

A tészta almából és banánból van. Ezt fele-fele arányban összeturmixoljuk, majd aszalóba tesszük, elkenjük a masszát és kb.10 órát aszaljuk.

A töltelékbe tettem aszalt sárgabarackot, amit beáztattam, került bele áztatott mazsola, dió pici fahéjjal, citromhéjjal. Aprítógépben durvára daraboltam, majd a tésztára kentem. Csináltam feltekert bejglit, ill. egymásra helyezve a tésztát, zserbó szerű sütit.


  Csokimázt kakaóporból mézből és kókusz olajból készítettem. Érdemes evés előtt picit várni amíg a tészta megpuhul a nedvességtől, így könnyebb felvágni is.

És íme csokival, azért így szebb...

Nincsenek megjegyzések: