2011. április 23., szombat

Csibekosár süti /raw easter cake/

Ma húsvéti hangulatban keltem és készítettem néhány édességet, érdekességet :-)
Elsőnek ezeket az apró sütiket osztanám meg veletek. 100% ehető finomság. És íme a titkos receptem...

Csibekosár süti:

Alap :
Napraforgómag, vanília, kakaópor, datolya, ha nem elég édes még méz,  kókuszreszelék megőrölve. 

Mindent aprítóba teszünk és kevés vízzel összedolgozzuk. Pogácsaszaggatóba nyomkodjuk, majd a formát lehúzzuk.

Fű:
Megpucolt mandulát kávédarálóban megőröljük, majd mézet és zöld levet keverünk hozzá. Lime héjat is reszelhetünk bele. A zöld masszát fokhagymanyomóba tesszük és ezzel csinálunk ilyen édes kukacokat.
(Zöld lé: spenót kevés vízzel turmixolva. )

Csibe:
Megpucolt mandulát kávédarálóban megőröljük, őrölünk hozzá sárgarépát és kevés narancshéjat. Mézzel összekeverjük, ha kell kicsi vizet is lehet bele tenni, hogy összeálljon. A csibe testét ebből megformáljuk, sárgarépából kis háromszög csőrt vágunk, szemnek pedig 2 szem fekete szezámmagot teszünk.

Ha nincs mandula a csibét és a füvet őrölt kókuszreszelékből is meg lehet csinálni.

Az orgona virágok is ehetőek:-)

2 megjegyzés:

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Jajj de aranyosak !!!
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Neked és az egész családodnak sok szeretettel:Erika

Sütő Mónika írta...

:-D
Kellemes húsvéti ünnepeket Nektek is!
Már várom mikor sikerül találkoznunk!
Szerával már szervezkedünk, talán mondta...!:-)