2011. október 24., hétfő

Banán torta/ raw banana cake

Még mindig szülinap. Nem tudom, hogy másoknál ez hogy van, de nálunk egy szülinap az én családommal, egy az anyósomékkal, na meg igény van még egy gyerek bulira! Íme Emma 2. szülinapi tortája. Egy teljesen egyszerű banán torta, ami fenomenális lett! Anya szerint az eddigi legjobb:-) Hát nem szép az egyszerűsége, és milyen finom...?!

Banán torta:

Alap:
120 gramm paradió ( 1 csésze) sima mandula, vagy napraforgó is jó
100 gramm pecandió ( 1 csésze) sima dió is jó
78 gramm kókuszdara (1 csésze)
77 gramm datolya ( 4 csésze)
1 banán
természetes narancs aroma vagy 2 narancs reszelt héja
1 késhegynyi fahéj
1 késhegynyi szegfűszeg

A diókat aprítógépbe tesszük, daraboljuk, majd a többi hozzávalót is belekevertetjük. A tésztát kicsi csatos formába nyomkodjuk.

2 banánt karikáztam rá 1 centiméter vastagon. 

Krém:

2 banán, 2 evőkanál útifűmaghéj, késhegynyi fahéj, késhegynyi szegfűszeg, természetes narancs aroma vagy fél narancs leve.
Aprítógépbe a hozzávalókat összekeverjük, és a felkarikázott banánokra öntjük.

Torta tetejét megszórjuk kakaóporral, és csokidarabokkal. Kakaóvaj vagy kókuszolaj, méz, kakaópor, összekeverve. Amikor megdermedt késsel felaprítjuk, és a torta tetejére halmozzuk. A kész tortát hűtőbe tesszük néhány órára.

A szülinapos , balra meg a homályos banán tortám kúszik be a képbe:-)

Nincsenek megjegyzések: