2012. február 22., szerda

Miso leves

A hosszú élet alfája, és omegája. Állítólag azért élnek ma is emberek Hiroshimában, mert még a sugárfertőzéssel is leszámol. (természetesen japán találmány)
A miso egy speciális eljárással érlelt szójabab készítmény, évekig tölgyfahordókban erjesztgetik , és amikor készen van, mehet a levesbe.  Akár a szójaszószt, sózásra vagy ízesítésre egyaránt használják. Ízét tekintve is leginkább szójaszósz, de enyhén a vörösborra hajaz. Nagy mennyiségű fehérje mellett tartalmaz még B-12 vitamint és az összes egyéb vitamint amit a szója is tartalmaz. Lezárva, hűtőben sokáig eltartható. Erősíti a legyengült szervezetet, betegek is fogyaszthatják. A vegetáriánus és makrobiotikus konyha rendszeresen használja. Rákmegelőző hatása is ismeretes.
Energetikai minősége erős jang, legyengült állapotokban, betegségek után,- meg csak úgy hogy még erősebb legyél, - ajánlott. Télen kiváló , mert belülről melegít....

Miso leves:

miso
reszelt sárgarépa
reszelt karalábé
szeletelt csiperke
kevés kockázott kápiapaprika
néhány levél bazsalikom aprítva
pici olíva olaj
nori lap csíkozva ( elhagyható)


Langyos vízzel elkeverjük a misot . Minden hozzávalót egy tálba teszünk, majd ráöntjük a már elkészített levesalapot.

Nincsenek megjegyzések: