2012. február 20., hétfő

Tejszínes - gombás tészta

A napokban megkívántam a cukkinit, és készítettem belőle tejszínes-gombás tésztát. Kíváncsiságból a beáztatott magokat sima botmixerrel krémesítettem és működött. Persze nem lett olyan sima, maradtak benne darabok, de a lényeg, hogy akár egy botmixerrel is neki lehet állni a nyers étkezésnek, nem kell rögtön drága és profi turmixgép. Amikor a kislányom meglátta, hogy nyersen eszem a gombát izgatottan kérdezte, hogy ő is megkóstolhatja-e? Ízlett neki:) Igen a gomba, legalább is a csiperke finom nyersen is, feldobja a salátákat, nyers leveseket, pástétomokat...

Tejszínes - gombás tészta:

 
3 evőkanál napraforgó beáztatva
1 gerezd fokhagyma
pici méz
2 kiskanál citromlé
pici karika gyömbér (picit, mert nagyon intenzív az íze)
1 evőkanál inaktív sörélesztőpehely


Ezt kevés vízzel botmixerrel elkeverjük.

Gombát szeleteljük és egy tálban olívaolajat spriccelünk rá, megszórjuk sóval, fehér borssal, őrölt köménnyel és kevés petrezselyemmel . Összekeverjük és picit így állni hagyjuk.

A gombát a mártáshoz keverjük, majd a lereszelt spagettira halmozzuk.

Nincsenek megjegyzések: