2012. március 8., csütörtök

Vegyes káposztasaláta

Tegnap ez volt a gyors ebédem. Sokszor most is elcsodálkozom, hogy egy tál salátától is milyen kellemes jóllakottság érzést lehet kapni:) Bizony, talán kicsit sokat is ettem ebből a salátából és csak utána jutott eszembe az az okos tény, hogy semmiből sem jó a sok, így az egészséges ételből sem, mert az már savasít. Szóval azért csak óvatosan a mennyiséggel. 

Vegyes káposztasaláta: 

fele- fele arányban savanyú és friss káposzta
1 evőkanál chia mag
1 evőkanál lenmag
1 marék napraforgó csíra
olívaolaj
pici narancslé
csipet reszelt gyömbér

Mindent aprítógépbe teszünk és morzsásra eldolgozunk, majd káposztalevélbe kanalazva tálaljuk. A színek miatt érdemes csírákkal, és paradicsommal díszíteni.

Nincsenek megjegyzések: