2013. október 22., kedd

Tökös- almás torta a ZÖLD TURMIX FESZTIVÁLRÓL

Tökös- almás torta a ZÖLD TURMIX FESZTIVÁLRÓL

Idén is nagyon jó előadók voltak, a fesztiválon. Jó volt olyan emberekkel találkozni akik hasonlóan gondolkodnak, étkeznek...
Ez mindig ad az embernek egy kis plusz energiát, lendületet, hogy tovább tudjon ezen az úton haladni.
Gittával hoztuk össze ezt a tortácskát, ami látható kissé megfolyt, hűtő híján, de a visszajelzések szerint ez igazán nem számított, mert ugye lényeg a beltartalom és az finomra sikeredett, persze ilyen alapanyagokból nem nehéz :)


Tökös -almás torta:

Tészta:
80 gramm kókuszdara
70 gramm mák
70 gramm arany lenmag
140 gramm napraforgó
kávéskanál vanília
kávéskanál fahéj
2 citrom reszelt héja
12 darab datolya
kb. 10 evőkanál víz
csipet só
2 evőkanál méz vagy agávé szirup

A magokat és a kókuszdarát is megőröljük kávédarálóban, vagy turmixgépben. S késes robotgéppel összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Akkor jó a tészta ha kicsi gombócot tudunk belőle formálni, szépen összeáll. Ha szétesik, mehet még hozzá pici víz. Csatos formába nyomkodjuk.


Tökös- almás töltelék:

6 közepes édes alma
sütőtök, fele annyi, mint alma
késhegynyi fahéj  
ízlés szerint édesíthető datolyával, ha nem elég édes az alma...
2- 3 evőkanál útifű maghéj
1 citrom reszelt héja
csipet gyömbér vagy karika, ha friss

Ha van elég erős turmixgép akkor ezt a masszát abban is el lehet készíteni, ha nincs akkor tökéletesen megfelel az s késes robotgép.

Fahéj krém:

12 datolya
2-3 evőkanál kókusz zsír
2 banán
2 mokkáskanál fahéj

Turmixoljuk vagy s késes robotgéppel elkeverjük és a torta tetejére öntjük. A fesztiválon mi ezt a réteget 3 evőkanál mézzel készítettük, mert a datolyánk elfogyott. Érdemes kicsit hűtőben pihentetni, hagyni , hogy megdermedjen a kókusz zsír és megszívja magát az útifű maghéj...


1 megjegyzés:

Lengyel Zsuzsa írta...

Szia! Egy nappal a fogyasztás előtt is érdemes elkészíteni? Vagy inkább frissen jó?